logo

Što je mjeri.me?

www.mjeri.me je web aplikacija namijenjena za vođenje utrka i uključuje najavu,prijavu,vođenje i objavu rezultata

Ne mogu nigdje naći na mjeri.me gdje mogu voditi rezultate?

Kada se prijavite tek onda se otvara puno opcija gdje možete voditi svoju trku, početne stranice izgledaju sasvim obično, kao još jedan web imenik. Svaki korisnik vidi samo svoje trke, vi ne možete pristupiti podacima-trkama koje je iskreirao drugi korisnik. Možete biti "nevidljivi" i vježbati se!

Kome je namijenjena?

Pretežno organizatorima trka, atletskim sucima, svima koji trebaju jednostavan način za vođenje svojih utrka

Koje trke se tu mogu voditi?

Mogu se voditi rezultati za sve individualne (štafetne) sportove koje se mjeri sa vremenom (00:00:00.00) izraženim u sekundama i desetinkama sekunde i gdje je godina sudionika mjerilo za pobjedu u kategoriji (ali to nije uvjet)

Kako je to zamišljeno, pa kako bi netko tko nije programer mogao voditi svoju trku preko mjeri.me?

Sve je jako jednostavno, svatko informatički pismen može objaviti najavu, podesiti i obraditi rezultate za svoju trku (ligu)

Što trebam prvo napraviti?

Prvo se trebate prijaviti -Odaberete svoje ime,unesete email i lozinku koju ćete pamtiti, zatim se ponovo vratite na stranice i ->Login. Tada se otvori veliki meni sa svim dostupnim opcijama

A što vi sa mjeri.me onda tu radite?

Zamišljeno je da ne radimo NIŠTA. Jedino napravimo jednu kvačicu -APPROVED -dozvolimo javnu objavu kada bacimo pogled na najavu koju vi planirate objaviti za slučaj da netko želi objaviti glupost

Koja je razlika između mjeri.me i starih www.utrke.com i novih trcanje.hr web stranica?

Nekada ste nama slali rezultate na email i mi smo ih pripremali za objavu na utrke.com, isto kao što sada Nedjeljku šaljete najave, rezultate, i on to objavljuje na trcanje.hr. Na www.mjeri.me vi sami napravite upload najave, i možete odmah koristiti prijavni obrazac i voditi rezultate trke i posle objaviti te rezultate u pdf formatu.

Što sve mogu na mjeri.me?

Na mjeri.me možete raditi slijedeće:

a) Najava

b) Prijava

c) Rezultati

d) Objava rezultata

Možete koristiti slijedeće kombinacije

1. a)

2. a)+b) i posle napraviti export svojih natjecatelja u excel format

3. a)+b)+c)+d) prava svrha mjeri.me

4. c) tako da niste public vidljivi nego vidite samo svoju trku (ako vodite interno rezultate za svoju školu, klub i slično)

5. a)+b) netko drugi vam može voditi rezultate, koje možete a ne morate objaviti na mjeri.me

6. a)+d) kao nekad na utrke.com i sada na trcanje.hr (mjeri.me tako izgleda bez logiranja)

7. d)

Kako radim najavu?

Najaviti događaj, utrku možete na 3 načina:

a) Objaviti link na neke web stranice gdje su pobliže informacije i detalji

b) Napisati najavu na mjeri.me jer ima ugrađen html editor ili kopirati najavu metodom Copy-Paste (Configure 1-Edit info)

c) Objaviti najavu na mjeri.me tako da napravite upload fajla-dokumenta,pdf,doc,slika itd. Dozvoljen je upload samo 1 (jednog) fajla(Configure 2-Add proposition)

Kako radim prijavu?

Kada dodajete svoju trku postoji polje "Register" i ako potvrdite Yes u tom polju imate spreman obrazac za prijave koji je aktivan na web stranici, a spisak prijavljenih vidite ispod prijavnog obrasca. Kada se sudionik prijavi možete mu samo pridružiti startni broj (ili nfc!) za obradu rezultata.

Prijave sami zatvarate opet na polje "Register" tako da u to polje stavite "No". Znači mi vam ne zatvaramo to polje, trajanje prijava nije određeno nikakvim datumom,vremenom, vi sami dopuštate prijave cijelo vrijeme ili ih možete zatvoriti u ponoć prije trke npr. i slično.

Prijavljene sudionike možete exportirati u excel datoteku i mjeri.me možete iskoristiti samo za najavu i prijave bez vođenja rezultata i voditi posle rezultate u nekom svom sistemu. Sa svojih web stranica možete staviti link na najavu i prijavni obrazac.

Prednost mjeri.me je što ste brži i u par poteza imate gotovu najavu i prijave. Samo pričekate jedno "Approwed" -dozvolu sa mjeri.me. Dok nema dozvole vidljivi ste još samo sebi. Dozvola stiže brzo.

Kako obrađujem rezultate?

Mjeri.me je napravljeno zato da obrada rezultata ne postoji jer su oni odmah gotovi. Kada ste omogućili prijavu sudionici se prijavljuju i vi imate spremne podatke za rezultate, možete sami dodati još sudionike prijavljene na dan utrke i morate dopuniti podatke sa startnim brojevima.

Rezultate možete dobiti na 4 načina. Ciljna lista ne zna kako ste dobili rezultate, vi odabirete najprikladniji način. Ta 4 načina su:

1. Unos rezultata offline. To je klasični način gdje vi unosite vrijeme sa ciljnih lista koje ste dobili od sudaca, ili sa ciljne ravnine od nekoga tke je štopericom mjerio i upisivao startne brojeve i vremena. Ručno možete upisivati čak i prolazna vremena. Uvijek je dobro da netko to radi jer rezultate uvijek možete posle obraditi offline, a to je backup i kontrola ako rezultate obrađujete na jedan od slijedeća 3 načina:

2. Unos rezultata online. Ako već imate prijavljene natjecatelje i nemate par stotina natjecatelja koji ulaze troje četvero u cilj onda stvarno nema razloga zašto ne bi koristili online unos rezultata. To je način da netko u ciljnoj ravnini kucka startni broj i pritisne tipku SAVE kada natjecatelj prođe ciljem. Poanta je da to ne mora biti napravljeno na računalu, ne morate laptop prinositi ciljnoj ravnini, nego na MOBITELU-ANDROIDU imate prilogođenu masku i možete angažirati dvije curice da vam to rade na cilju. Biti će im zabavno, i imate odmah rezultate. Tako dobivene rezultate možete posle editirati, ispraviti.

3. NFC. Zašto NFC. Zato što je cool. Što je NFC? NFC je privjesak ili ČIP slično RFID čipu ali njega možete očitati mobitelom, a inače se koristi za dosta primjena, od bezkontaktnog plaćanja i slično. NFC zahtijeva sudjelovanje natjecatelja, znači potrebno je da natjecatelj zastane ako mu očitavate NFC na prolaznoj točki, i u cilju treba prinesti NFC čip mobitelu ili sličnom čitaču da se očitaju podaci. NFC se može koristiti isto kao i RFID kada nema stotine natjecatelja i idealno ga je koristiti tamo gdje je teško instalirati RFID-antene i reader, gdje na cilju nema struje. NFC je jeftinije i jednostavnije koristiti, može se mjeriti vrijeme na kontrolnim točkama, recimo na vrhu brda gdje svi uspore. NFC čipove i startne brojeve vam mi možemo iznajmiti za utrku, a utrku možete bez problema sami voditi.

4. RFID. Čipovi,reader,antene. Ako se prijavilo puno natjecatelja- par stotina i više njih prolazi ciljem onda nema alternative i morate koristiti RFID. U tom slučaju morate nas zvati da to odradimo.

Što sve trebam podesiti?

Osim što dodate najavu, omogućite prijave, trebate podesiti discipline, kategorije, startno vrijeme i opcionalno kontrolne točke i ligu.

1. Svaka trka mora imati barem jednu disciplinu. Znači ako imate natjecanje u trčanju na 10km i u sklopu toga još jedno kraće na 5km onda imate 2 discipline i morate dodati te dve discipline prije prijava kako bi na prijavnom obrascu sudionici mogli odabrati svoju disciplinu. Posle možete mijenjati disciplinu za koju se sudionik prijavio . Imena disciplina obično su jednaka dužini trke recimo 10km,5km,42km,sprint,400m i slično.

2. Kategorije. Ako imate proglašenje po kategorijama morate podesiti kategorije. Mjeri.me predlaže neke standardne kategorije koje posle možete prilagoditi, koriste se godine za kategorije npr.40-44, ako nemate kategorije samo odaberete "Absolut M,F". Možete kopirati kategorije iz utrke koju ste prije imali na mjeri.me. Ukoliko vodite natjecanje za svoju školu ili za djecu onda će samo disciplina odrediti kategoriju npr.imate 4 disscipline 1 i 2 razred, 3 i 4, 5 i 6, 7 i 8. Tada sama disciplina određuje kategoriju i podesite Absolut M,F". Spol se na mjeri.me određuje sa M-muški i F-ženski i uvijek se odabire sa padajućih izbornika.

3. Startno vrijeme-svaka disciplina može imati svoje startno vrijeme koje trebate podesiti -kliknuti (više o načinu mjerenja u susjednom članku). Ako unosite rezultate offline onda startno vrijeme nema smisla.

4. Kontrolne točke-ili split times: mjeri.me omogućuje 5 kontrolnih točaka-znači možete mjeriti triatlon, duatlon i 2 tranzicije ili na maratonu ili nekoj dugačkoj trci prolazna vremena na recimo 5km,15km,25km,35km,40km

5. Liga- svaka disciplina neke trke može biti liga. Možete podesiti ime lige, bodovanje, hendikep, broj kola i prije novog kola prekopirate sudionike i kategorije iz prethodnog kola. Ne trebate ih ponovo unositi. Liga može imati max 16 kola.

Koje liste daje mjeri.me?

Na mjeri.me možete izvući u pdf formatu 5 vrsta listi:

1. Startna lista

2. Ciljna lista -apsolutno

3. Ciljna lista -kategorije

4. Lista -liga, trenutni poredak lige ako ste definirali ligu za više trka

5. Ciljna lista-split times -ciljna lista ako imate definirano i mjerili ste vrijeme na kontrolnim točkama za npr.triatlon i duatlon. Ako radite triatlon ligu možete kombinirati ovu i listu za ligu

Koja su ograničenja mjeri.me?

Prilikom izrade mjeri.me nastojao sam da obuhvatim potrebe i zahtjeve za veliku većinu utrka koje se održavaju ali morao sam napraviti neka ograničenja:

1. Svaka disciplina može imati različiti startno vrijeme ali nije podržan start u intervalima, start po nekim grupama.

2. Za svaku trku možete definirati samo jedne kategorije. Obično jedna trka ima više disciplina, a manje važne discipline imaju manje kategorija, ali to možete aproksimirati ili ručno razdvojiti na ciljnim listama. To je napravljeno da bi vi lakše podesili svoju trku. Ako je neizostavno potrebno da imate više vrsta kategorija otvorite više trka i svaka trka može imati svoje kategorije

3. Liga može imati samo 16 kola. To je obično dovoljno za sve i napravljeno je zato da ciljnu listu možemo ograničiti na neki razumni format

4. Može biti do 5 kontrolnih točaka što je dovoljno za triatlone,duatlone i većinu velikih trka. Kontrolne točke vrijede za cijelu trku, ne za svaku disciplinu. Ograničenje od 5 je opet zato da ciljna lista ne bude A3 formata

Što znači da treba objaviti rezultate na mjeri.me?

Nakon što završi utrka i dobili ste rezultate, proglasili ste pobjednike, trebate te rezultate kao fajl-pdf objaviti ponovo na mjeri.me kako bi bio javno vidljiv. Primjetite da do sada samo vi i oni koji su ulogirani i pomažu vam oko trke mogu vidjeti rezultate. Rezultate spremite na vlastito računalo i onda u pdf formatu napravite upload rezultata preko opcije "Add results". Rezultati su dostupni svima tek kada vi odlučite da ih objavite, kada su gotovi, kada su riješene reklamacije i slično. Javno su dostupni samo pdf rezultati, a ne rezultati iz mysql baze. Trenutno možete napraviti upload 6 fajlova rezultata.

Koliko košta mjeri.me?

1. Najave,prijave i objava rezultata su besplatne bez obzira na broj sudionika, osim ako ne radite rezultate sa mjeri.me

2. Besplatno je vođenje trka za škole, djecu, humanitarne trke i sve trke koje imaju u najavi startninu 0 jer želimo pomoći i potaknuti takve trke.

3. Trke do 50 natjecatelja možete besplatno voditi

4. Lige do 50 natjecatelja koje služe popularizaciji sporta besplatno vodite sa mjeri.me i uštedite mnogo vremena na zadovoljstvo svih sudionika jer će vam rezultati odmah biti dostupni

5. Ako niste vidljivi-odnosno vodite i obrađujete interno rezultate- besplatno bez obzira na broj učesnika

Trenutno www.mjeri.me je u testnoj fazi i korištenje je besplatno.


<-Back to main page