U organizaciji Triatlon kluba Zagreb na Jarunu je u subotu održano Prvenstvo Hrvatske u triatlonu, “Zagreb open”, na tzv. olimpijskoj distanci, odnosno 1500 metara plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja.

Nastupilo je 53 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Apsolutni pobjednik bio je Damjan Žepić iz Slovenije, zahvaljujući iznimnoj uravnoteženosti forme u sve tri discipline, u vremenu 1:53:27, s tri minute prednosti u odnosu na drugoplasiranog Erika Močnika. Treće mjesto osvojio je Goran Modrušan iz Triatlon kluba “Pula”, koji je ujedno postao i seniorski prvak Hrvatske, s vremenom 1:57:54.

Drugoplasirani u nacionalnom prvenstvu bio je Mirko Tišljar iz Stubice (1:59:22), dok je Ironman Željko Bijuk iz Pule, s 2:00:55 osvojio treće mjesto.

Kod žena, Tanja Primožič iz Triatlon kluba Zagreb osvojila je titulu prvakinje Hrvatske, u vremenu 2:30:06, ispred Kristinke Vinković i Lidije Vrečar.

Prvak Hrvatske u kategoriji juniora postao je Tihomir Bobolanović iz Pule (2:13:42), sa 7 minutnom prednošću u odnosu na Tomicu Leškovića iz TK Perišin, G.Stubica

U veteranskim kategorijama pobjede su osvojili Lovrec Nenad, Marijan Pedišić, i Borko Prvan.

Najstariji natjecatelj bio je 67 godišnji Lado Černivec, koji je utrku okončao za 3 sata i 4 minute.

Natjecanje je proteklo bez većih poteškoća, unatoč problemima izbjegavanja “ležećih policajaca” na Jarunu.