ROTTERDAM               FORTIS MARATHON

 

13.04.2003.

Start: 12:00 sati

Start i cilj:   Coolsingel, Rotterdam (centar grada)

Staza: brza, ravna, asfalt, zatvorena za promet vozila

Limit: 5 sati

Startnina: 47,50 €

Marathon Sport Expo: 11.04. - 13.04.2003.

(veliki asortiman sportskih proizvoda i usluga tijekom maratonskog vikenda)

www.rotterdammarathon.nl

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan (četvrtak, 10.04.2003.)

Polazak autobusa iz Zagreba u 13,00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja. Dolazak u Salzburg. Razgled grada: barokna povijesna jezgra - Katedrala - Mozartova rodna kuća -ulice Getreide i Judengasse. Slobodno vrijeme. Nastavak puta noćnom vožnjom.

 

2.dan (petak, 11.04.2003.)

Nastavak vožnje kroz Njemačku i Nizozemsku. Jutarnje zaustavljanje u Dordrechtu, nekadašnjoj najstarijoj holandskoj luci i najvažnijem gradu provincije Holandije krajem 16. stoljeća. Posjet starom gradskom središtu s prekrasno ukrašenom gradskom vjećnicom, crkvama i gradskim palačama. Dolazak u Rotterdam. Moguć zajednički uspon liftom na toranj Euromast, s kojeg se pruža kompletan pogled na grad i luku. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na  MARATHON SPORT EXPO - PODIZANJE STARTNIH BROJEVA, RAZGLED I KUPOVINA SPORTSKE OPREME.  (Za one koji ne trče i ne zanima ih sportska oprema, slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Rotterdam pruža odlične mogućnosti shoppinga s brojnim robnim kućama i trgovačkim centrima). Noćenje.

 

3. dan (subota, 12.04.2003.)

Doručak. Cjelodnevni izlet po Nizozemskoj: vožnja kroz polja tulipana oko Lissea, posjet najvećoj svjetskoj izložbi tulipana i drugog cvijeća Keukenhof s brojnim cvjetnim paviljonima i vrtovima - pravi doživljaj "Nizozemske u cvijeću". Nastavak vožnje do Delfta, jednog od najljepših nizozemskih gradova i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Razgled gradskog središta. Slobodno vrijeme za isprobati poznati specijalitet palačinke "poffertjes" na glavnom gradskom trgu. Posjet Den Hagu, šetnja do zgrade Parlamenta. Na kraju vožnja do obale Sjevernog mora i poznatog ljetovališta Scheveningen. Šetnja dugom pješčanom plažom i vrijeme za kušanje morskih specijaliteta na jednom od štandova ili restorana. Povratak u Rotterdam. Noćenje.

 

4. dan (nedjelja, 13.04.2003.)

Doručak. Pripreme i odlazak na start utrke (pješice - hotel je vrlo blizu starta).  UTRKA.  (Za one koji ne trče ili ne prate maraton, moguć zajednički odlazak s vodičem u neki od brojnih muzeja. 13.04. je nacionalni weekend muzeja i nizozemski muzeji su taj dan besplatni ili nude ulaznice s popustom! Muzej Bojimans Van Beuningen s izuzetnom zbirkom slika od Rubensa do Rembrandta, francuskih impresionista do Picassa, Pomorski muzej s modelima brodova i brojnim zanimljivostima. Moguć posjet zoološkom vrtu Blijdorp Zoo - najposjećenijim u Nizozemskoj s velikim Oceaniumom ili vožnja brodićem po luci. Dio trgovina u Rotterdamu otvoren je nedjeljom poslije podne, pa postoji i mogućnost kupovine.)  Navečer moguća zajednička fakultativna večera u tipičnom tradicionalnom nizozemskom restoranu. Noćenje.

 

5. dan (ponedjeljak, 14.04.2003.)

Doručak. Odlazak iz hotela. Cijelodnevni boravak u Amsterdamu. Posjet tipičnoj farmi sira i radionici klompi na obali rijeke Amstel, te poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds. Fakultativna vožnja brodom kanalima Amsterdama i po amsterdamskoj luci. Nastavak razgleda pješice: četvrt zabave oko Leidsepleina - Tržnica cvijeća - glavni trg Dam - Nova crkva - četvrt crvenih svjetiljki. Slobodno vrijeme za posjet muzejima ili osobne programe. Odlazak iz Amsterdama u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Nizozemsku i Njemačku.

 

6.dan (utorak, 15.04.2003.)

Nastavak vožnje. Dolazak u Mϋnchen u jutarnjim satima. Razgled gradskog središta pješice: Karlstor - Frauenkirche - Gradska vijećnica - Marienplaz - tržnica Viktualienmarkt. Slobodno vrijeme za kupovinu. Odlazak iz Mϋnchena u podnevnim satima. Vožnja kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  2.490,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz modernim turističkim autobusom, pratnju Atlas Airtursovog vodiča, smještaj u centru Rotterdama - hotel s četiri zvjezdice, u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenje/buffet doručak, sve razglede prema programu, te troškove organizacije i prodaje.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: startninu za utrku, ulaznice za muzeje i kulturno povjesne spomenike, te troškove osobnih narudžbi.

 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICE:

Fakultativna večera u tipičnom restoranu u Rotterdamu  200,00 kn (plativo prije putovanja radi rezervacije)

Vožnja brodom po kanalima u Amsterdamu 8 € (plativo vodiču na licu mjesta)

Izložba cvijeća Keukenhof 11,50 €

Ulaznice za razne muzeje i izložbe  u prosjeku  6-12

 

MOGUĆE DOPLATE:

Jednokrevetna soba: 760,00 kn

Polupansion/večera u hotelu: 150,00 kn po osobi/danu

 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA: prilikom prijave/rezervacije uplaćuje se 30% cijene aranžmana, preostalih 70% najkasnije 14 dana prije početka putovanja. Plaćanje je moguće realizirati i obročno, u jednakim mjesečnim ratama. Posljednja rata dospijeva 10.06.2003. Rate koje dospijevaju nakon putovanja plaćaju se čekovima građana.

 

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PUTNIKA

 

 

                     Informacije i rezervacije:

 

 

 

Putnička agencija

SKITNICA Donja Stubica, Trg Matije Gupca 25

HR-AB-49-080217939

tel: 049-286-615,  098-429-590,  tel/fax: 049-287-699, e-mail:skitnica@kr.tel.hr

 

 

 

 

JOŠ MALO INFORMACIJA O MARATONU I PUTOVANJU:

 

Maksimalan broj učesnika maratona je 10.000. Krajnji rok individualne prijave za maraton je 21.03.2003. ili  do popunjenja limita. Po prijemu prijave i uplate, organizator šalje potvrdu prijema i obavjest o startnom broju, a par tjedana prije utrke kompletne informacije o maratonu i Sport Expu.

Putpuno ravna staza na nadmorskoj visini nula, daje mogućnost ostvarivanja rekorda. Dugi niz godina Rotterdam je imao status najbrže staze na svijetu.

Mjerenje prolaznog vremena chipom: aktiviranje chipa na startu, 1., 2., 3., 4. i svaki 5.km, 1/2 marathon,  1000m i 500m prije cilja i cilj. Depozit za chip 25€, povrat na cilju.

"Bildeberg Parkhotel" 4**** zvjezdice, Westersingel 70, par minuta pješice do starta. Izvrstan  hotel i na dobrom položaju, okružen parkovima, u neposrednoj je blizini trgovačkog i zabavnog centra.  Hotel ima vlastiti vrt, a la carte restoran, vrtnu terasu, bar, udobne sobe s televizorom, mini-barom, telefonom, sušilom za kosu, salone na 12. katu s pogledom na cijeli Rotterdam i luku.

Vodič na putovanju dobro je poznat maratoncima koji su bili u Ateni na maratonu - naša JELKA.

Nadam se da će Vam itinerer biti zanimljiv jer sadrži puno dodatnih atrakcija, ali nemojte se brinuti, neće biti zamorno.