VESLAČKI DUATLON

 

PRAVILA

 

 

*    Pravo nastupa imaju sve zdrave osobe od 10 do 110 godina.

*    Natjecatelji će biti razvrstani u kategorije u ovisnosti o dobi i prijavi.

*    Štafete nastupaju u tri kategorije, ženske, muške ili mješovite, bez dobnih ograničenja.

*    Štafete se izmjenjuju na način da natjecatelj koji vesla preda svoj startni broj, na izlazu iz dvorane natjecatelju koji trči.

*    Studenti se natječu ekipno i pojedinačno. Ekipu čini 4 veslačice, odnosno veslača. Jedan fakultet može prijaviti više ekipa u obje kategorije. Svaki ostvareni rezultat vrednuje se pojedinačno i ekipno. Članovi ekipe startaju istovremeno. Kod prijava (posebna prijavna lista za studente) molimo da se odrede i ekipe jer se naknadne prijave nakon dogovorenog roka neće uvažiti.

*    Natječe se odjednom na 16 ergometara, a isto toliko bit će postavljeno za zagrijavanje.

*    Nakon preveslane dionice na ergometru natjecatelj izlazi iz dvorane (pri izlasku mogućnost oblačenja i sl.) i trči ravno prema nasipu. Nasipom kreće na lijevo i pretrči svoju dužinu dionice. Smatrat će se da je završio sa trčanjem, odnosno duatlonom svatko tko u povratku prođe kroz CILJ, vidljivo označen u neposrednoj blizini dvorane sa ergometrima.

*    Početnici trče do Kapljica, oko njih, pa do oznake kod VKZ, oko nje i nazad do cilja. Kadeti, Veterani i Studentice trče do oznake kod mosta Slobode, oko nje, pa do oznake kod VKZ, oko nje i natrag do cilja. Juniori, Seniori, Studenti i Štafete trče do mosta Slobode, preko njega, drugom obalom po nasipu do Savskog mosta, preko njega i natrag po nasipu do cilja. Mole se natjecatelji koji trče oko mostova da ne trče izvan nogostupa na mostovima.

*    Na okretištima (most Slobode i kod igrališta VKZ) će postojati markacije (stupić sa zastavicom) i suci koji će paziti da se markacije zaobiđu, okretište kod kapljica se također mora zaobići - sudac.

*    Svi natjecatelji (osim onih koji dolaze iz klubova koji posuđuju ergometre za natjecanje) dužni su uplatiti startnu pristojbu u iznosu od 10,00 kuna, ili na žr.br.:2340009-1110047018 (ponijeti potvrdu o tome na natjecanje i predočiti na INFO pultu), ili osobno na INFO pultu, prije natjecanja.

*    Svi natjecatelji su dužni, najkasnije pola sata prije starta podići startni broj, i poklone na INFO pultu.

*    Neprijavljene natjecateljice i natjecatelji bez startnog broja neće moći nastupiti.

*    Svi natjecatelji moraju imati zaštitne šuškavce za dionicu trčanja.

*    Po završetku dionice trčanja natjecatelji skidaju i vraćaju startni broj službenoj osobi u cilju.

*    Prva tri mjesta u pojedinačnoj i štafetnoj konkurenciji, kao i ekipe u studentskoj konkurenciji dobivaju medalje i poklone.

*    Proglašenje pobjednika u mlađim dobnim kategorijama bit će oko 14,00 sati, a ostala proglašenja obavit će se na završnoj proslavi oko 20,00 sati.

*    Svim natjecateljima je ulaz na završnu proslavu (tulum) slobodan (ulaznice se podižu prije natjecanja na INFO pultu). Mjesto proslave bit će objavljeno na natjecanju.

*    Ova pravila dobro proučite, a ako vam nešto nije jasno pitajte trenere ili organizatore - svakako prije natjecanja.