Policijska uprava zagrebačka treću godinu za redom organizira atletsku utrku gradskim ulicama pod nazivom «Četiri zagrebačka trga 2004.». Moto ovogodišnje utrke je «SVI ZA SIGURAN ZAGREB», a zamišljena je kao sastavni dio obilježavanja i proslave Dana policije, kako bi što više zaživjela i kao policijska utrka. 

 

Utrka «Četiri zagrebačka trga 2004.» starta 3. listopada za djecu u 11 sati a za odrasle u 12 sati, na Zrinjevcu, a povezivat će četiri zagrebačka trga – Trg Nikole Šubića Zrinskog,  Strossmayerov trg,  Trga maršala Tita i Trg bana Josipa Jelačića.

Start i cilj utrke predviđen je kod paviljona na Zrinjevcu. Športski bi događaj bio podijeljen na četiri dijela; 200 metara za djecu do 4 godine, 700 metara za djecu do 7 godina, 1.200 metara za djecu do 14 godine i glavna utrka na 5.000 metara za sve, dakle građane i atletičare, (podijeljeni u 6 dobnih kategorija i ekipe). Utrka se održava prema pravilima Hrvatskog atletskog saveza.

Inače, prvih 400 sudionika u svakoj od trka koji će se uredno prijaviti i proći jednu od staza, na cilju će dobiti spomen - medalju i prigodnu majicu, kao i niz prigodnih sponzorskih poklona, a najbolji po kategorijama i pehare. 

Budući je riječ o utrci koja obuhvaća četiri zagrebačka trga, na pojedinim lokacijama prikazivat će se preventivni programi usmjereni borbi protiv svih oblika ovisnosti, nasilja, zloporabe oružja, minskoeksplozivnih sredstava i pirotehničke galanterije te prevencije u prometu. Također, građanima će se dijeliti promotivni leci i brošure PU zagrebačke.

Kao i prethodnih godina, na utrci očekujemo oko 1.000 trkača (djece, građana i atletičara), među kojima i najbolje atletičare Hrvatske. Očekujemo i odaziv javnih osoba iz društvenog, kulturnog i političkog života te goste iz Slovenije, BiH te drugih država.

Podsjećamo, prošle je godine uz pomoć Gradskog poglavarstva Grada Zagreba kao generalnog pokrovitelja i Allianza Zagreb kao generalnog sponzora, to bila jedna od najuspješnijih atletskih utrka u Republici Hrvatskoj.

Primjerice, nastupilo je oko 800 trkača. Najmlađih dječaka i djevojčica do 4, odnosno 7 godina bilo je tristotinjak, dok je školaraca bilo nešto manje. Na glavnoj utrci zabilježeno je oko 300 građana i atletičara.

 

DOĐITE SVI – KAO TRKAČI ILI GLEDATELJI

TRČIMO SVI – POLICAJCI, ATLETIČARI I GRAĐANI