ATENA  MARATON

Run the Original!

05. 11. 2006.

Start: MARATONSKO BOJNO POLJE u 8:30

Cilj: OLIMPIJSKI STADION ATENA

Startnina: 70 EURA

Staza: cijelom dužinom asfalt – prvih 12 km su ravni, srednjih 19 km blaga uzbrdica

i završnih 11 km nizbrdica

Okrepne stanice: na svakih 5 km

Limit: 6 sati

Organizirani prijevoz maratonaca na start utrke.

Krajnji rok on-line registracije: 20.10.2006.

Više informacija na: www.athensclassicmarathon.gr

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan (srijeda, 1.11.2006.)

Odlazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506, te iz Karlovca i sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke  u jutarnjim satima (točnu obavijest o satu polaska putnici će dobiti 7 dana prije početka putovanja). Vožnja do luke u Veneciji  uz kraće zaustavljanje putem. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Tijekom plovidbe mogu se  koristiti različiti brodski sadržaji (trgovine, restorani, barovi). Noćenje u kabinama na brodu.

 

2.dan (četvrtak, 2.11.2006.)

Cjelodnevna plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja. Sastanak s vodičem na recepciji broda..Detaljan prikaz itinerera putovanja, fakultativnih sadržaja, satnice itd. Dolazak broda u Patras u  večernjim satima, iskrcaj s broda. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

3.dan (petak, 3.11.2006.)

Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja po Peloponezu do Korintskog kanala s kraćim zaustavljanjem na kanalu. Nastavak puta do Mikene. Razgled arheološkog lokaliteta: Lavlja vrata - Atrejeva riznica. Ručak u restoranu u okolici Mikene. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada Grčke. Dolazak u Epidaurus, razgled muzeja i čuvenog antičkog kazališta. Nastavak puta. Dolazak u Atenu i smještaj u hotel. Večera u hotelu i noćenje.

 

4.dan (subota, 4.11.2006.)

Doručak; ujutro odlazak na razgled Atene uz pratnju mjesnog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia – Parlamet - Antički stadion – Akropola – Agora - Hadrijanova vrata. Nakon razgleda odlazak na MATATHON EXPO i slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu u gradskom središtu ili posjete muzejima. Večera u hotelu i noćenje.

 

5.dan (nedjelja, 5.11.2006.)

Za maratonce: rani doručak i odlazak na start utrke - prijevoz autobusima organizatora utrke.

Za one koji se ne natječu: doručak, a nakon doručka slobodno prije podne za prisustvovanje klasičnoj maratonskoj utrci i bodrenje  maratonaca na ulicama Atene ili za šetnju, posjete muzejima i osobne programe. Poslije podne vožnja atenskom rivijerom do rta Suonion, moguć posjet Posejdonovom hramu i promatranje zalaska sunca, jednog od najljepših u Grčkoj. Večera u hotelu ili uz doplatu (uplata prilikom rezervacije aranžmana) odlazak u zabavnu četvrt Plaka na večeru s folklornim programom; noćenje.

 

6.dan (ponedjeljak, 6.11.2006.)

Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja do  Delfa, razgled Apolonovog svetišta, slavnog pitijskog proročišta i muzeja. Ručak u okolici Delfa. Nastavak vožnje do Patrasa. Slobodno vrijeme u Patrasu do ukrcaja na brod. Smještaj u kabine i noćna plovidba.

 

7.dan (utorak, 7.11.2006.)

Cjelodnevna plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja.

 

8.dan (srijeda, 8.11.2006.)

Dolazak broda u Veneciju u jutarnjim satima..Iskrcaj s broda. Vožnja prema Rijeci/Karlovcu/Zagrebu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 3.490,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz modernim turističkim autobusom, pratnju Atlas Airtoursovog vodiča, prijevoz brodom iz Venecije do Patrasa i natrag sa smještajem u četverokrevetnim unutrašnjim kabinama (TWC), smještaj u Patrasu i Ateni u hotelima *** u dvokrevetnim sobama (TWC), obroke prema programu putovanja, razglede i izlete prema programu, mjesne vodiče na arheološkim nalazištima i spomenicima, te troškove organizacije i prodaje.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: startnina za utrku, obroke na brodu, ulaznice za spomenike, muzeje i arheološke lokalitete, fakultativne sadržaje, te troškove osobnih narudžbi.

 

MOGUĆE DOPLATE (po osobi): za 1/1 TWC sobu 830,00 kn; za unutarnju 1/2 kabinu na brodovima 330,00 kn; za vanjsku 1/2 kabinu na brodovima 600,00 kn; za grčku večeru na Plaki umjesto večere u hotelu 80,00 kn

 

NAPOMENA: brodski redovi vožnje mogu biti podložni promjenama. Organizator zadržava pravo izmjene satnice ili luke ukrcaja ovisno o redu plovidbe. Putnici su prilikom rezervacije obavezni dati slijedeće podatke za brodske liste putnika: broj putovnice i datum rođenja.

 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA: Prilikom prijave/rezervacije uplaćuje se 30% vrijednosti aranžmana, ostalo najkasnije do 16.10.2006. Plaćanje je moguće realizirati i obročno - čekovima građana ili kreditnim karticama: AMERICAN EXPRESS i DINERS CLUB.

 
ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PUTNIKA

PRIJAVE SE PRIMAJU DO POPUNJENJA AUTOBUSA

 

Informacije i rezervacije:

 

   

Putnička agencija

SKITNICA Donja Stubica, Trg Matije Gupca 25
ID kod: HR-AB-49-080217939

tel: 049-286-615, 098-429-590,  tel/fax:049-287-699,  e-mail: skitnica@kr.t-com.hr