Mario Stjepan Šikić kaže:
Poštovani ljubitelji triatlona, daljinskog plivanja, biciklizma, trčanja, hodanja i prijatelji moje "persone" - svima lijep pozdrav!
  Dragi će prijatelj Aco ovo objaviti na webu mada me nikad neće uhvatiti na triatlonu, ali vjerujte, velik je on sportaš i radujem se svakoj trci na kojoj je i Aco iz KA-tima, jer se on nikad neće sablazniti o mene, već rado nastaviti druženje uz pivicu!
   Kratko se obraćam javnosti pred odlazak na svoj 11 ironman triatlon. Naime, 8 sam završio, 2x odustao...
I sad sam nekako nervozan, kao nikad do sada jer znam, ako sada odustanem, nikad ih neću " imati" 10! Najteži je bio onaj u Rothu kad sam po svaku cijenu htio ići ispod 10h... pa kad su mi tek veličine poput Borka i Pede čestitali na tom " poslu"...ajme meni Gospode! Konačno bez navedenih pionira triatlona i još mnoštva silnih " momaka" poput Kire, Petka, Janka, i meni najvećeg i najpoštenijeg sportaša, supruga i oca Kreše Jurlina, nikad nebih znao ni što je auzic, šalthebla, skok itd...
  Doista sam uzbuđen pred ovaj triatlon. Baš jesam. Nije važno koliko sam trenirao i osjećam li se spremam, osjećam silno uzbudjenje i tremu. Neću odustati. Nisam ni na Jarunu odustao, kako su priče kružile- zbog prejake vožnje na bicu- već zbog dva ozbiljna pada i krvarenja. Kako to neki nisu vidjeli a ljubavnice jesu??? Kako su vidjeli da ja i Dejan nešto " šuškamo" a nisu pogledali u training log u kojem je stajalo 12000 kilometra na bicu u 8 mjeseci? Zašto zli jezici i u triatlonu, neznam i nije važno, ali htio sam reći ovo: Moji roditelji rado dodju pogledati triatlonske utrke i kad sam ja baš " nagazio", netko je komentirao: " Zakaj Šikić tak jako vozi, pak nebum mogel bežati?", onda će njemu moja mama Biserka: Znate zakaj? Zato kaj može!" Eto majko i tebi pusa za svaku navijačku groznicu!
  Daj mi Aco još malo prostora da zahvalim svojoj ekipi. Moja trenerica Susanne Buckenlei brine za kondiciju i kompletan plan treninga do taperinga, a moj veliki prijatelj Željko Bijuk uređuje zadnjih par tjedana pred utrke, Bojan Marić me rado savjetuje i ja prihvatim i preľivim ( ak ćete njega za trenera, na meni stavite meso bizona....).
  " Treneri" su zapravo divni ljudi i veliki prijatelji, ali sve bi to bilo nemoguće bez mog " stožera" koji me još nikad nije iznevjerio i u najtežim kušnjama odustajanja i padova a tu su mama, tata, brat,Kornelija,Igor, Mihael...da ih samo vidite na djelu... pravi TEAM!
    Veli mi Joža ( Dikon) da ne odustanem! Neću Joža. Tako mi pomogao Bog, Blažena Djevica Marija i svi sveci Božji!
                      Sve Vas dragi moji preporučam u molitve i zahvaljujem na svemu što nas raduje, zbližava i usavršava u ljubavi!
  I još nešto;: Da je triatlon lagan, zvao bi se - nogomet!
                                                     BOG VAS BLAGOSLOVIO!