18th KAISER'S-PLUS

BUDAPEST MARATHON

28.09.2003.

Start: 10:00 sati

Start i cilj: Trg heroja

Staza: brza, ravna, panoramska, kroz središte Budimpešte, preko mostova i duž Dunava

Limit: 5.30 sati

Chip timing

Startnina: 25 €

www.budapestmarathon.com

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan (petak, 26.09.2003.)

Polazak autobusa iz Zagreba u 07.00 sati s autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Vožnja kroz Mađarsku uz kraće zaustavljanje na jezeru Balaton radi odmora. Dolazak u Budimpeštu u ranim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak do gradskog središta i slobodno vrijeme za vlastite programe. Navečer moguć zajednički odlazak u jedan od tipičnih mađarskih nacionalnih restorana - večera u čardi uz folklorni program. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan (subota, 27.09.2003.)

Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji mjesnog vodiča: Budim - Ribarska utvrda - crkva sv.Matijaša - Citadela - Gellert - Parlament - katedrala sv. Stjepana - Trg heroja. Nakon razgleda odlazak na Marathon Sport Expo - podizanje startnih brojeva, razgled i kupovina sportske opreme. U večernjim satima moguća romantična vožnja po Dunavu. Noćenje.

 

3.dan (nedjelja, 28.09.2003.)

Rani doručak. Pripreme i odlazak na start utrke. UTRKA. Nakon utrke odmor i opuštanje u bazenima Szėchenyi Thermal Baths. (Za one koji ne trče i ne prate maraton: posjet muzejima - otvoreni su nedjeljom, ili šetnja gradskim središtem uz kavu i kolače u tradicionalnim slastičarnicama). U popodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA  ARANŽMANA:  710,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz modernim turističkim autobusom, pratnju Atlas Airtoursovog vodiča, smještaj u centru Budimpešte u hotelu *** zvjezdice u dvokrevetnim sobama  na osnovi noćenje/buffet doručak, razglede prema programu, te troškove organizacije i prodaje.

 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:     130,00 kn

DOPLATA ZA VEČERU U ČARDI:                  160,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: startninu za utrku, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju, te troškove osobnih narudžbi.

 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA: prilikom prijave/rezervacije uplaćuje se 30% cijene aranžmana, preostalih 70% najkasnije 14 dana prije početka putovanja. Plaćanje je moguće realizirati i obročno čekovima građana u jednakim mjesečnim ratama.

 

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PUTNIKA

 

Informacije i rezervacije:

 

Putnička agencija

SKITNICA Donja Stubica, Trg Matije Gupca 25

HR-AB-49-080217939

tel: 049-286-615,  098-429-590,  tel/fax: 049-287-699

e-mail:skitnica@kr.tel.hr

 

JOŠ MALO INFORMACIJA O MARATONU I PUTOVANJU:

 

Za maratonce iz bivših socijalističkih zemalja startnina za utrku iznosi 25 € za prijave i uplate do 01.09.2003. - iskoristimo to! Tko ne želi iskoristiti ovu priliku može se prijaviti i platiti na licu mjesta dan prije ili na sam dan utrke, startnina tada iznosi 45 €. Startnina je nepovratna, a u slučaju otkaza registracije vrijedi za slijedeću godinu (utrka će biti 03.10.2004.)

Depozit za chip iznosi 20 €, uplaćuje se prilikom podizanja startnog broja. Povrat depozita je nakon utrke t.j. pri povratku chipa.

Limit utrke je 5.30 sati. Staza vodi kroz središte Budimpešte i zatvorena je za promet. Duž staze su okrepne stanice, prateći programi, razni muzički bendovi…

I ove će se godine istovremeno održati utrke: štafetni maraton (tri trkača na stazi maratona - startnina je 60 €/team) i minimaraton  (7,5 km - startnina je 6 €).

Ne zaboravite ponijeti kupaći kostim jer nakon utrke slijedi opuštanje u bazenima Szėchenyi Thermal Baths - ulaznica je naš startni broj.

U isto vrijeme se u Budimpešti održava Svjetsko prvenstvo u gimnastici - možda će nekoga od Vas ova informacija zanimati.

Hotel "Patria" 3*** zvjezdice nalazi se iza Trga heroja u zelenom dijelu Pešte. Hotel ima restoran, solarij, masažu, saunu, rent a car, parking, mjenjačnicu, u sobama TWC, telefon, televizor, mini bar.

Vodič na putovanju većini će biti poznat.