Organizirani zajednički odlazak na maraton

VIGARANO

www.ferraramarathon.it

 

Datum održavanja maratona: 17. ožujak 2002.g. (nedjelja)

Polazak iz Zagreba u subotu (16. ožujak) u 7:00 h.

Povratak u Zagreb u nedjelju (17. ožujak) oko 21:00 h.

1. dan / 16.03. subota ~ ZAGREB

- Polazak iz Zagreba u 7:00 sati s parkirališta iza zgrade INE kod Velesajma

- Dolazak u Ferraru oko 14.00 sati. Nakon prijave u hotel odlazak na maratonski EXPO, podizanje startnih brojeva i pasta-party. Nakon toga slobodno. Noćenje.

2. dan / 17.03. nedjelja ~ FERRARA

-         Nakon doručka odlazak na start trke a nakon završetka povratak za Zagreb.

 

M A R A T O N

- Staza je potpuno ravna i omogućava odlične rezultate

- Očekuje se ukupno oko 3,000 maratonaca

- Startnina za maraton 15,50 € (120 kuna) – start u 9:30

- Startnina za starije od 60 godina 10,50 € (80 kuna)

- Startnina za žene - besplatno!!

- Kotizacija za chip 5 €, koji se vraćaju se nakon trke

-         Trka na 10km (start u 9:40, startnina 1.55€, svi učesnici dobivaju nagrade, a prvih 80 muškaraca i 20 žena dodatne nagrade)

-         Dječja trka na 2km (start u 9:45, besplatno, svi klinci dobivaju nagrade)

-          

 

Cijena aranžmana = 600 kuna!!

Cijena uključuje: Organizacija putovanja, troškovi jamčevine, prijevoz modernim turističkim autobusom prema programu, smještaj u vrhunskom hotelu s 4 zvjezdice u centru Ferrare JOLLY HOTEL DE LA VILLE **** (sobe su dvokrevetne na bazi doručka, nadoplata za jednokrevetnu iznosi 130 kuna)

Cijena ne uključuje: startninu za trku i ulaznice za objekte koji se posjećuju

 

 

Maraton u talijanskom gradu Ferrari jedan je od onih na koji već dugi niz godina odlazi veliki broj hrvatskih trkača. Puno ime maratona je VigaranoMaratona, iz razloga što je u prvim godinama postojanja start i cilj bio u obližnjem mjestašcu Vigarano Mainarda. Međutim, u zadnjih 2 godine staza je promijenjena, tako da se starta i finišira u puno atraktivnijoj Ferrari. Organizator je zadržao prvobitan naziv jer je trka zaživjela i pod tim imenom stekla svoj visoki status u talijanskom maratonskom miljeu.

Prošlogodišnje izdanje (održano 11.03.), dobio je Kenijac Francis Kipketer, član ekipe FILA TEAM iz Brescie s rezultatom 2:15:21. Za njim su stigla još dva Kenijca na privremenom radu u Italiji – Ibrahim Mitei (2:16:27) i Joseph Cheromei (2:16:54). U jakom sastavu su doputovali i Mađari, kojih se među 35 uvrstilo čak desetorica, što znači svi ispod 2:40. Rezultati u Ferrari znaju biti često izvrsni. Globalno zatopljenje je pomaklo granicu maratonskih kalendara. Sad je gotovo nemoguće u petom i šestom mjesecu dočekati temperaturu ispod 20°C, a i travanj je sumnjiv. Tako ispada, ustvari, da je ožujak idealan mjesec za rezultat, zato što još samo u njemu možete nabasati na temperature oko 10-12°C, koje maratonci obožavaju jer mogu maksimalno uljepšati konačni rezultat. Osim toga, staza Vigarano maratona je u potpunosti ravna, ako izostavimo jedan nadvožnjak na 38-om kilometru. Zato se često dešavalo proteklih godina da je rezultat iz Ferrare skoro svim učesnicima znao biti najbolji rezultat sezone, i to postignut na njenom početku, doslovno u prvoj trci.

I par riječi o samom gradu Ferrari. Simbol grada je veliki dvorac Castello Estense, okružen malim jezerom, baš kao što zamišljamo dvorce iz bajki. U njega se ulazi prelaskom preko mosta na spuštanje, kao u spomenutoj bajci. Dvorac datira iz XIV. stoljeća, i pored njega je u velikom šatoru smješten mali improvizirani maratonski EXPO u kojem se obavlja podizanje startnih brojeva i majica, gdje su prezentacije najnovije opreme, informacije o nadolazećim trkama i nekoliko prodajnih štandova s popularnim cijenama trkačke opreme. Cijene znaju biti i upola manje nego u dućanima i velika većina iskusnih trkača svoju opremu nabavlja isključivo na takvim mjestima. Unutar dvorca, u jednom od prostranih podruma održava se i tradicionalna Pasta Party, večera za maratonce. Treba li reći da je start maratona upriličen upravo ispred tog dvorca? Zato je cilj bio 300-tinjak metara dalje, ispred velike katedrale Il Duomo, sagrađene u XII. stoljeću, s prekrasnim pročeljem koje dodatno krasi veliki crkveni portal. Katedrala je smještena na centralnom gradskom trgu Piazza del Municipio, kojeg su stotine maratonaca doslovno preplavile nakon trke.

 

P R I J A V A

IME i PREZIME          …………………………………………………………………

JMBG         …………………………………

BROJ PUTOVNICE         ……………………

ADRESA         ………………………………………………………………………………

TELEFON         …………………………………

KLUB         …………………… ……………

REKORD U MARATONU         ……………..

NASTUP (zaokruži):          42km          10km          2km            pratnja

 

Prijave slati na adresu: Uredništvo MARATONCA, Ivekovićeva 25, 10000 Zagreb

E-mail: maratonac@vip.hr

TEL: 01/2450-486 – Indira     MOB/sms: 091/5032-734 – Janko