Primili smo putem elektronske i obične pošte čak 114 vaših glasova. Da ne duljimo, evo rezultata:

 

trkači

1.

Drago Paripović

AK Croatia marathon

75

2.

Josip Đunđek

TK Marathon 95

14

3.

Slavko Petrović

AK Zrinjevac

11

4.

Mile Šikman

AK Veteran

9

ostali

5

 

trkačice

1.

Ana Hagemann

TK Marathon 95

37

2.

Dunja Kravos

AK Žumberak

25

3.

Tijana Pavičić

AK Zrinjevac

22

4.

Veronika Jurišić

AK Sljeme

20

ostali

10

 

trke

1.

Plitvički maraton

Nacionalni park

38

2.

Varaždin 1991 - polumaraton

TK Marathon 95

33

3.

Sljemenski maraton

AK Sljeme

27

4.

Jaska - polumaraton

AK Jastreb 99

10

ostali

6

 

Za očekivati je bilo da će u konkurenciji naših najboljih trkača prvo mjesto osvojiti Drago Paripović i to s velikom razlikom. Iznenađuje zato visok plasman našeg najstarijeg trkača Josipa Đunđeka i odlično četvrto mjesto Mile Šikmana, prvog hrvatskog pedesetogodišnjaka koji je pretrčao maraton ispod 3 sata.

Da naši čitatelji iznimno cijene trkačke veterane pokazalo se u konkurenciji žena, gdje je Ana «četiri pištolja» Hagemann prilično uvjerljivo osvojila prvo mjesto. Sasvim zasluženo, jer, podsjetimo se, Ana je lani u Amsterdamu otrčala svoj stoti maraton! Ostalo je u sferi očekivanog, mada mislim da je Sinjanka Lidija Rajčić pomalo nepravedno zapostavljena, ali može se opravdati slabim odazivom birača s juga. Još veću nepravdu sam osobno nanio našoj mladoj trkačici Ljiljani Ćulibrk, europskoj juniorskoj prvakinji na 1500m, time što je nisam uvrstio u konkurenciju. No, vjerujem da je pred Lili lijepa karijera i da će pobijediti na jednom od idućih izbora.

U izboru za najbolju trku u Hrvatskoj prvo mjesto je pripalo Plitvičkom maratonu. Godine profesionalnog pristupa organizaciji dale su rezultata i Ivan Teklić zaista zaslužuje titulu najmarljivijeg organizatora trka. Posebno me veseli treće mjesto Sljemenskog maratona, jer su time čitatelji pokazali da vole trčanje u prirodnom ambijentu, koje je trenutno hit i u svijetu. Vrhunska organizacija polumaratona u Varaždinu i Jastrebarskom dovela je ove vrijedne organizatore u sami vrh. Veliki broj učesnika na ovim trkama samo je dokaz više njihovoj tržišnoj vrijednosti.