U sklopu tradicionalne, 14. po redu međunarodne brdske trke «SLJEME» održat će se u dogovoru sa HAS-om seniorsko i juniorsko:

 

1. PRVENSTVO HRVATSKE  U PLANINSKOM TRČANJU

 

ORGANIZACIJA: Veslački klub «Jarun» i Atletski klub «Sljeme»

 

MJESTO:          Zagreb i planina Medvednica. Start na glavnom zagrebačkom trgu Bana Jelačića (kod Bakačeve ulice). Cilj na Sljemenu, najvišem vrhu planine.

Seniori i seniorke trče kompletnu dužinu trke od 13,7km s visinskom razlikom 912 metara. Juniori trče kratku stazu od 7 km, start i okupljanje kod donje stanice sljemenske žičare. Juniorke trče 3,5 km, start i okupljanje kod donje stanice sljemenske žičare.

 

VRIJEME:                 Nedjelja, 16.05.2004.

- 11.00 sati start seniora i seniorki (na trgu Bana Jelačića)

- 10.30 sati start juniora i juniorki (kod sljemenske žičare)

 

NAGRADE:        Medalje HAS-a za prvo troje u seniorskim i juniorskim kategorijama za državno prvenstvo.

                                               Za glavnu trku su predviđene nagrade organizatora (prva tri generalno - pehari, prva tri po kategorijama - medalje)

 

PRIJAVE:           Za državno prvenstvo u obzir dolaze samo atletičari registrirani u HAS-u s pravovremenim prijavama koje treba poslati najkasnije do 14.05.2004. na fax: 01/6145-345 ili Emailom na: dragan.jankovic@zg.htnet.hr

                                    Prijave za glavnu trku: iva.borosa@zg.htnet.hr

 

INFORMACIJE:         Dragan Janković: 091/503-2734 i Julije Boroša: 091/543-1050

 

NAPOMENE:     Trka će poslužiti i kao izborno takmičenje za sastav seniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske u planinskom trčanju, koja će ove godine nastupiti na 3. europskom prvenstvu u Poljskoj (Korbielow, 02.-04. srpnja - seniori i seniorke) i na 21. svjetskom prvenstvu u Italiji (Souze d'Oux, 3.-5. rujna - seniori, seniorke, juniori i juniorke).

                                    Organizirani su za sve učesnike: prijevoz stvari do cilja, okrepne stanice  na 6. km, 7. km, 10. km, 12. km i u cilju, topli obrok nakon trke, učešće u tomboli, prijevoz žičarom u grad te prigodne majice i diplome.